O podjetju | Storitve | Vzdrževanje | Čiščenje | Meritve in pregledi | Montaža in novogradnje | Projektiranje | Oprema za čiščenje
Celostno vzdrževanje prezračevalnih sistemov
Projektiranje in novogradnja prezračevalnih sistemov
Higienske prezračevalne naprave in oprema


Obvezno branje za:
Sesalne napraveLifa HepaClean sesalne enote so izdelane za izgradnjo, obnovo, vzdrževanje in čiščenje prezračevalnih sistemov. Naprave so sposobne prečistiti različne prašne delce, tako organske kot tudi anorganske, obenem pa z absolutnimi filtri zagotavljamo mikrobiološko neoporečnost prezračevalnega sistema. Lifa HepaClean sesalne enote so prenosne in tihe, kar omogočajo uporabo tudi v manjših prostorih. Naprave so zanesljive in enostavne za vzdrževanje.

Sesalne naprave so sestavljene z zmogljivim ventilatorjem in kakovostnimi filtri Hepa, ki dosegajo visoko stopnjo filtracije. Motorji so sposobni prenesti padce tlaka, zato lahko nemoteno in zelo učinkovito delujejo tudi pri onesnaženju filtrov. Na sesalno napravo lahko z adapterji namestimo z različne sesalne cevi.

V primeru, ko mora biti izhodni zrak iz naprave zelo čist (bolnice, farmacija, fina elektronika …), uporabimo filter Hepa. Lahko uporabimo celo dve napravi s filtri Hepa, ki sta med seboj povezani z delom Y, s čimer zagotovimo večje pretoke zraka. To metodo uporabljamo predvsem v čistih conah ali pri odstranjevanju azbestnih vlaken. Večina naprav deluje v enofaznem električnem omrežju, le Air Clean 8000 zahteva 380 V (prikazan je na spodnji skici).

Lifa Air in Finnish Technical Research Centre VTT jamčijo, da je vsaka naprava izdelana kakovostno in je tudi ustrezne tesnosti.


shema delovanja sesalne enote:Sesalno napravo priključimo prek revizijske odprtine ali odprtine zračne rešetke. Ostale odprtine, razen ene ali dveh, zapremo. Z napravami za krtačenje pokrtačimo kanalski vod. Pretok zraka (od 10 do 20 m/s) je potreben zato, da nečistoče posesamo v sesalno napravo.

Spirom VAC sesalne enote so blagovna znamka podjetja Klima Arnšek in so namenjene predvsem za uporabo v manj čistih področjih (industrija, sanitarije ...), obenem pa ponujajo možnost tudi absolutne filtracije.

Sesalne enote odlikujejo mobilnost, enostaven prenos ali transport in visoki tlaki, grobe enote filtra pa lahko enostavno čistimo in jih s čiščenjem tudi recikliramo. Spodnjo stran filtra sestavlja vreča, kjer se nabirajo nečistoče, ki jih nato enostavno stresemo v kontejner.

Naprave delujejo v enofaznem in trifaznem električnem omrežju.


DryClean sušilec in čistilec zraka

HepaClean 800 sesalna naprava in čistilec zraka

HepaClean 2500 sesalna in filtrirna naprava

HepaClean 4000 sesalna in filtrirna naprava

AirClean 8000 sesalna in filtrirna naprava

Vacspirom 1500 KA / 3700 KA / 5000 KA / 5700 KA 
 
Klima Arnšek d.o.o   -   Pot v Čeželj 8, 1231 Ljubljana   -   e-mail: arnsek@klimaarnsek.si
Tel: +386 1 563 1603, 563 1604   -   Faks: +386 1 561 1143   -   GSM: 031 762 382, 041 769 911