O podjetju | Storitve | Vzdrževanje | Čiščenje | Meritve in pregledi | Montaža in novogradnje | Projektiranje | Oprema za čiščenje
Celostno vzdrževanje prezračevalnih sistemov
Projektiranje in novogradnja prezračevalnih sistemov
Higienske prezračevalne naprave in oprema


Obvezno branje za:
Lifa HepaClean 4000 - sesalna in filtrirna napravaLifa HepaClean 4000 je sesalna in filtrirna naprava za čiščenje prezračevalnih sistemov, ki dosega pretok brez filtrov 3.580 m3/h. Z napravo lahko sesamo iz kanalskih vodov tako azbestne delce, kot gradbene ostanke, droben pesek, organske in anorganske delce, prah, mikroorganizme kot plesni ...
Lifa Hepa Clean 4000 je 230 V sesalna in filtrirna (Lifa filtri) naprava. Naprava velja za najbolj priročno v svojem razredu. Pretok zraka brez filtrov znaša 3.580 m3/h . Naprava na podlagi podtlaka iz prezračevalnih sistemov odvaja organske in anorganske prašne delce, tako pri novogradnjah kot tudi pri čiščenju starejših prezračevalnih sistemov. Napravo odlikujejo sledeče lastnosti:
  • Naprava je priročna za sesanje nečistoč iz srednjih in večjih kanalskih vodov.
  • Naprava služi sesanju organskih in anorganskih prašnih delcev, tudi azbestnih Z napravo lahko filtriramo tudi strupene pline.
  • Naprava je bila več let testirana in tehnično preizkušena.
  • Naprava omogoča horizontalno ali vertikalno transportno pozicijo.
  • Naprava je najbolj priročna tako po moči kot tudi po funkcionalnosti.
  • Naprava povzroča zadostne podtlake v prezračevalnih kanalskih vodih.


Lifa HepaClean 4000 je večopravilna naprava. Napravo uporabljamo za čiščenje večjih in srednjih, širših prezračevalnih kanalskih sistemov. Naprava lahko dosega velike pretoke in podtlake (pretok zraka od 18 do 22 m/s), kar zadostuje za odstranitev vseh prašnih delcev v prezračevalnih sistemih.

Naprava je najbolje prodajana v svojem razredu in jo lahko uporabljamo tudi pri obnovah, vzdrževanju ali novogradnjah prezračevalnih sistemov. Dve napravi enostavno zapeljemo eno ob drugi in jih povežemo z delom Y. Tako dosegamo celo boljše karakteristike pretokov kot pri napravi AirClean 8000.

Določen prostor enostavno lahko ločimo od ostalih in z napravo lahko tako čistimo zrak v prostoru in prezračevalnih sistemih, kar je predvsem zelo uporabno v bolnišnicah ali laboratorijih. Pri odstranjevanju strupenih plinov lahko v napravo namestimo poseben filter.

Naprava Lifa HepaClean 4000 je rezultat praktičnega dela in veliko testov v laboratoriju. Sesalna enota je zelo primerna za odstranjevanje celo najmanjših prašnih delcev iz zraka, kar je tudi razlog, da jo uporabljamo pri sanacijskem čiščenju prezračevanja, obnovi objektov ali pri gradbenih delih v prostoru. V primeru, ko uporabljamo filter Hepa, izpušne cevi ni treba napeljati izven stavbe. Filtri Hepa odstranijo 99,97 % prahu, ki je večji od 0,3 m, kar zadostuje, da napravo lahko uporabimo tudi pri odstranjevanju azbestnih delcev. V primeru, ko uporabljamo fine filtre, moramo namestiti tudi vrečaste in predfiltre, da zaščitimo fini filter To storimo z namestitvijo predfiltrnega zaboja Lifa, ki ga lahko kupimo dodatno.

Naprava vsebuje tudi tlačni indikator (presostat), ki pokaže, kdaj so filtri preveč onesnaženi in jih je potrebno očistiti ali zamenjati. Vsaka naprava je originalno opremljena s filtri, ki jih najdete tudi v ceniku dodatne opreme. Zaporedje filtrov mora ostati vedno enako.

V napravo lahko damo različno kombinacijo filtrov, ki je odvisna od narave dela in lokacije čiščenja. Na voljo imamo različne vrste filtrov, ki jih najdete v rubriki Filtri. Filtre moramo namestiti po pravilnem zaporedju.

Sesalna odprtina naprave Air Clean 8000 meri v premeru 500 mm. Na sesalni nastavek naprave HepaClean 4000 namestimo gibljivo cev premera 254 mm, ki jo fiksiramo na kanalski vod. Med čiščenjem kanalskih vodov ali obnovo z napravo posesamo prašne delce, ki se naberejo v vrečastih filtrih, ki jih enostavno očistimo ali zamenjamo. Odpadni zrak pa lahko prek pvc cevi vodimo v prostor izven zgradbe.

Naprava je opremljena s kolesi in ročajem, kar omogoča enostaven transport in upravljanje.

Lifa teleskopski set je možno dodatno kupiti. Set omogoča lažjo pritrditev sesalne cevi na kanalski vod. Višino lahko poljubno prilagajamo s teleskopskimi nogami, spojni del pa močno fiksira cev na kanalski vod.

 
 
Klima Arnšek d.o.o   -   Pot v Čeželj 8, 1231 Ljubljana   -   e-mail: arnsek@klimaarnsek.si
Tel: +386 1 563 1603, 563 1604   -   Faks: +386 1 561 1143   -   GSM: 031 762 382, 041 769 911