O podjetju | Storitve | Vzdrževanje | Čiščenje | Meritve in pregledi | Montaža in novogradnje | Projektiranje | Oprema za čiščenje
Celostno vzdrževanje prezračevalnih sistemov
Projektiranje in novogradnja prezračevalnih sistemov
Higienske prezračevalne naprave in oprema


Obvezno branje za:
Lifa HepaClean 2500 - sesalna in filtrirna napravaLifa HepaClean 2500 je sesalna in filtrirna naprava za čiščenje prezračevalnih sistemov, ki dosega pretok brez filtrov 2.800 m3/h. Z napravo lahko sesamo iz kanalskih vodov, tako azbestne delce kot gradbene ostanke, droben pesek, organske in anorganske delce, prah, mikroorganizme kot plesni.
Lifa Hepa Clean 2500 je 230 V sesalna in filtrirna (Lifa filtri) naprava. Napravo odlikuje manjša teža, primerna velikost (za manjše prostore) in mobilnost. Naprava na podlagi podtlaka iz prezračevalnih sistemov odvaja organske in anorganske prašne delce, tako pri novogradnjah kot tudi pri čiščenju starejših prezračevalnih sistemov. Napravo odlikujejo sledeče lastnosti:

  • Odstranjuje vlago iz zraka
  • Odstranjuje prašne delce iz zraka
  • Odstranjuje strupene pline iz zraka


Uporabnost Lifa Dry&Clean:

  • Naprava je priročna za sesanje nečistoč iz srednjih kanalskih vodov.
  • Naprava služi sesanju organskih in anorganskih prašnih delcev, tudi azbestnih. Z napravo lahko filtriramo tudi strupene pline.
  • Naprava je bila testirana več let in tehnično preizkušena.
  • Naprava omogoča horizontalno ali vertikalno transportno pozicijo.
  • Naprava je številka 1 za manjše prostore.


Lifa HepaClean 2500 je večopravilna naprava. Napravo uporabljamo za čiščenje srednjih in manjših ali srednjih prezračevalnih kanalskih sistemov.

Naprava je najbolj priročna zaradi svoje velikosti in funkcionalnosti v svojem razredu, lahko jo uporabljamo tudi pri obnovah, vzdrževanju ali novogradnjah prezračevalnih sistemov. Dve napravi lahko enostavno zložimo eno na drugo, jih povežemo z delom Y in dosegamo večje pretoke. Določen prostor enostavno lahko ločimo od ostalih in z napravo tako čistimo zrak v prostoru in prezračevalnih sistemih, kar je predvsem zelo uporabno v bolnišnicah ali laboratorijih. Naprava ima možnost namestitve posebnih filtrov, ki iz zraka izločajo tudi strupene in nevarne pline

Naprava Lifa HepaClean 2500 je rezultat praktičnega dela in večjega števila testov v laboratoriju. Sesalna enota je zelo primerna za odstranjevanje celo najmanjših prašnih delcev iz zraka, kar je tudi vzrok, da jo uporabljamo pri sanacijskem čiščenju prezračevanja, obnovah objektov ali pri gradbenih delih v prostoru. V primeru, ko uporabljamo Hepa filter, izpušne cevi ni potrebno napeljati izven stavbe. Hepa filtri odstranijo 99,97 % prahu, večjega kot 0,3 m, kar zadostuje, da napravo lahko uporabimo tudi pri odstranjevanju azbestnih delcev in mikroorganizmov. V primeru, ko uporabljamo fine filter, moramo namestiti tudi vrečaste in predfiltre, da zaščitimo fini filter To storimo z namestitvijo Lifa predfiltrnega zaboja, ki ga lahko kupimo dodatno.

Naprava serijsko ne vsebuje tudi tlačnega indikatorja (presostat), lahko pa ga na vašo željo dodatno vgradimo.

V napravo lahko damo različno kombinacijo filtrov, ki je odvisna od narave dela in lokacije čiščenja. Na voljo imamo različne vrste filtrov, ki jih najdete v rubriki Filtri. Filtre moramo namestiti po pravilnem zaporedju.

Na sesalni nastavek naprave HepaClean 4000 namestimo gibljivo cev, premera 254 mm, ki jo fiksiramo na kanalski vod. Med čiščenjem kanalskih vodov ali obnovo z napravo posesamo prašne delce, ki se naberejo v vrečastih filtrih, ki jih enostavno očistimo ali zamenjamo. Odpadni zrak pa lahko preko pvc-cevi vodimo v prostor izven zgradbe.

Naprava je opremljena s kolesi in ročajem, kar omogoča enostaven transport in rokovanje.

Lifa teleskopski set je možno dodatno kupiti. Set omogoča lažjo pritrditev sesalne cevi na kanalski vod. Višino lahko poljubno prilagajamo z teleskopskimi nogami. Spojni del močno fiksira cev na kanalski vod.

 
 
Klima Arnšek d.o.o   -   Pot v Čeželj 8, 1231 Ljubljana   -   e-mail: arnsek@klimaarnsek.si
Tel: +386 1 563 1603, 563 1604   -   Faks: +386 1 561 1143   -   GSM: 031 762 382, 041 769 911