O podjetju | Storitve | Vzdrževanje | Čiščenje | Meritve in pregledi | Montaža in novogradnje | Projektiranje | Oprema za čiščenje
Celostno vzdrževanje prezračevalnih sistemov
Projektiranje in novogradnja prezračevalnih sistemov
Higienske prezračevalne naprave in oprema


Obvezno branje za:
Lifa AirClean 8000 - sesalna in filtrirna napravaLifa Airclean 8000 je 380 V sesalna in filtrirna (Lifa filtri) naprava. Naprava je najzmogljivejša v svojem razredu. Pretok zraka brez filtrov znaša 6200 m3/h.Napravo odlikujejo sledeče lastnosti:
  • Naprava povzroča velike podtlake v prezračevalnih kanalskih vodih.
  • Naprava služi sesanju organskih in anorganskih prašnih delcev, tudi azbestnih.
  • Naprava je bila več let testirana in tehnično preizkušena.
  • Naprava mogoča horizontalno ali vertikalno pozicijo in tako omogoča hitrejše delo.
  • Naprava številka 1 za težke pogoje dela.


Lifa AirClean 8000 je večopravilna naprava. Napravo uporabljamo za čiščenje večjih, širših in daljših prezračevalnih kanalskih sistemov. Naprava lahko doseže velike pretoke, podtlake (pretok zraka med 18 - 22 m/s), kar zadostuje za odstranitev vseh prašnih delcev v prezračevalnih sistemih. Z napravo lahko sesamo iz kanalskih vodov, tako azbestne delce kot gradbene ostanke, droben pesek, organske in anorganske delce, prah, mikroorganizme kot plesni …

AirClean 8000 je najmočnejša naprava v svojem razredu in jo lahko uporabljamo tudi pri obnovi, vzdrževanju ali novogradnjah prezračevalnih sistemov. Določen prostor enostavno ločimo od ostalih in z napravo čistimo zrak v prostoru in prezračevalnih sistemih, kar je predvsem zelo uporabno v bolnišnicah ali laboratorijih.

Naprava Lifa AirClean 8000 je rezultat praktičnega dela in večjega števila testov v laboratoriju. Sesalna enota je zelo primerna za odstranjevanje celo najmanjših prašnih delcev iz zraka, kar je tudi vzrok, da jo uporabljamo pri sanacijskem čiščenju prezračevanja ali prostorov. V primeru, ko uporabljamo Hepa filter, izpušne cevi ni treba napeljati izven stavbe. Hepa filtri odstranijo 99,97 % prahu, večjega kot 0,3 µm, kar zadostuje, da napravo lahko uporabimo tudi pri odstranjevanju azbestnih delcev. V primeru, ko uporabljamo fini filter, moramo namestiti tudi vrečaste in predfiltre, da zaščitimo fini filter To storimo z namestitvijo Lifa predfiltrnega zaboja, ki ga lahko kupimo dodatno.

V napravo lahko damo različno kombinacijo filtrov, ki je odvisna od narave dela in prostora, v katerem se nahajamo. Na voljo imamo različne vrste filtrov, ki jih najdete v rubriki Filtri.

Sesalna odprtina naprave Air Clean 8000 meri v premeru 500 mm. Priporočljivo je namestiti reducirni del 315 mm, ki je tudi v naši ponudbi. Na nastavek namestimo gibljivo cev premera 305 mm, ki jo fiksiramo na kanalski vod. Med čiščenjem kanalskih vodov ali obnavljanjem z napravo posesamo prašne delce, ki se naberejo v vrečastih filtrih, ki jih enostavno očistimo ali zamenjamo. Odpadni zrak pa lahko prek pvc- cevi vodimo v prostor izven zgradbe.

Naprava je opremljena s kolesi in ročaji, kar omogoča enostaven transport in upravljanje. Kolesa lahko blokiramo, ko delamo na določeni lokaciji. Kolesa se nahajajo v vertikalnem in horizontalnem položaju naprave, kar nam olajša transport. Zadnja vertikalna kolesa so večja, kar omogoča večjo okretnost naprave na terenu.

Life teleskopski set je možno dodatno kupiti. Set omogoča lažjo pritrditev sesalne cevi na kanalski vod. Višino lahko poljubno prilagajamo s teleskopskimi nogami. Spojni del močno fiksira cev na kanalski vod.

 
 
Klima Arnšek d.o.o   -   Pot v Čeželj 8, 1231 Ljubljana   -   e-mail: arnsek@klimaarnsek.si
Tel: +386 1 563 1603, 563 1604   -   Faks: +386 1 561 1143   -   GSM: 031 762 382, 041 769 911