O podjetju | Storitve | Vzdrževanje | Čiščenje | Meritve in pregledi | Montaža in novogradnje | Projektiranje | Oprema za čiščenje
Celostno vzdrževanje prezračevalnih sistemov
Projektiranje in novogradnja prezračevalnih sistemov
Higienske prezračevalne naprave in oprema


Obvezno branje za:
Kemično čiščenje - koncept Klima ArnšekKlima Arnšek d.o.o. - čiščenje mastnih kanalskih vodov; redno čiščenje in prvo čiščenje po 20. ali 30. letih

Podjetje Klima Arnšek d.o.o. je razvilo svojo metodo, pripomočke ter naprave za čiščenje mastnih in oljnih kanalskih prezračevalnih sistemov (kuhinjski in industrijski sistemi). Metoda je izjemno uporabna v mastnih prezračevalnih sistemih, ki še nikoli niso bili čiščeni in so v katastrofalnem stanju.Predstavljamo edinstveno kemično čiščenje mastnih prezračevalnih sistemov, ki je, glede na stanje, velikokrat edina možna rešitev.

Čudežev ne obljubljamo in zato vam svetujemo, da sledite navodilom.
  • Najprej je potrebno na podlagi narejenih revizijskih odprtin z dleti in strgali postrgati iz kanalskih vodov debelejše maščobne obloge (primerna dleta in strgala so v naši ponudbi).
  • Nato s Penomatom napenimo celotni prezračevalni sistem in počakamo približno 1 uro, da pena razmehča in razgradi maščobne obloge.
  • Sledi čiščenje kanalskih vodov z visokotlačno črpalko (glej ponudbo) in različnimi pripomočki.
  • Umazanijo sesamo s pretočnim vodnim sesalcem in jo nato deponiramo na deponijo.
Omenjeni kemični način čiščenja je primeren za kanalske vode, ki so fizično dostopni in niso pod mavčnimi ploščami.

Velikokrat se omenjeni način dela izkaže za zelo priročen in hiter način čiščenja mastnih kanalskih vodov. V čistilo lahko dodamo dezinficient in kanalske vode tako tudi dezinficiramo.


Kemično čiščenje - koncept LifaLifa - čiščenje mastnih kanalskih vodov; redno čiščenje

Lifa Air je razvila način in pripomočke ter naprave za čiščenje mastnih in oljnih kanalskih prezračevalnih sistemov (kuhinjski in industrijski sistemi). Metoda je izjemno uporabna v kuhinjskih sistemih, kjer ne uporabljajo friteze ali žara.Omenjeni suhi način čiščenja je primeren za vse mastne in oljne prezračevalne sisteme, ki jih redno čistimo. Metoda vključuje krtačenje kanalskih vodov, kemično čiščenje in dodajanje absorbcijskih granul. Kombinacija vseh treh metod daje zelo dobre rezultate. Naprave za krtačenje so edine v svetovnem merilu, ki jih lahko uporabimo za krtačenje mastnih kanalskih vodov.

Začetna investicija je majhna in tudi stroški med delom niso visoki. Umazanijo zbiramo preko sesalne enote v prefiltru (plastični vreči), ki jo nato lahko zavržemo. Tako zaščitimo filter pred prehitro zamašitvijo. Med čiščenjem ne pride do zamakanja ob kanalskih spojih, naprave za krtačenje pa lahko uporabimo tudi za druge namene 
 
Klima Arnšek d.o.o   -   Pot v Čeželj 8, 1231 Ljubljana   -   e-mail: arnsek@klimaarnsek.si
Tel: +386 1 563 1603, 563 1604   -   Faks: +386 1 561 1143   -   GSM: 031 762 382, 041 769 911